به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت الاسلام مسلم داودی نژاد، مسئول موسسه سبک زندگی اسلامی مهرجویان با حجت الاسلام والمسلمین دعائی، رئیس موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام دیدار و پیرامون مسائل و زمینه های تعامل و همکاری مشترک گفتگو کرد.
حجت الاسلام والمسلمین دعائی در این نشست با اشاره به بهره مندی در طول سال های تحصیل از حضور علامه مصباح یزدی، گفت: علامه مصباح در زمینه علوم انسانی و به ویژه علوم انسانی اسلامی دغدغه به حق داشتند و معتقد بودند تا علوم انسانی به انسانی اسلامی تبدیل نشود امر انقلاب به سامان نمی رسد.
وی با بیان این که اهمیت علوم انسانی اسلامی به اندازه اهمیت انقلاب اسلامی است، به بررسی چالشها و ضرورتهای تبدیل علوم انسانی به علوم انسانی اسلامی پرداخت و با اشاره به اهمیت این موضوع در راستای تحقق اهداف انقلاب اسلامی گفت: بدون تغییر در محتوای علوم انسانی، نظام کارشناسی و تصمیمگیری کشور به درستی سامان نمی یابد.
رئیس موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام با تاکید بر اهمیت پرداختن به علوم انسانی اسلامی، خاطر نشان کرد: علوم انسانی غربی با نگاه سکولار و مادی به انسان، نمیتواند پاسخگوی نیازهای جامعه اسلامی باشد.
حجت الاسلام والمسلمین دعائی همچنین ضمن اشاره به تجربیات در تأسیس مؤسسات آموزشی و پژوهشی، بر لزوم تربیت مجتهدین و پژوهشگران در زمینه تمدن اسلامی تأکید نمود و ضمن اشاره به مشکلات موجود در نظام آموزشی حوزه و دانشگاه، بر ضرورت تولید نظریههای جدید در زمینه حکمرانی و علوم انسانی اسلامی تاکید کرد.
وی با بیان این که می بایست محتوای علوم انسانی بر اساس مبانی دین استخراج شود زیراکه تا مدل حکمرانی بر اساس اسلام نباشد، آسیب های زیادی پیش رو قرار می گیرد، به راه اندازی موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام اشاره کرد: موسسه مطالعات را تاسیس کردیم و هدفمان را تمدن اسلامی قرار دادیم و امروز نیز با اهتمام به این امر، به دنبال تولید نظریه تمدن اسلامی هستیم تا نشان دهیم اسلام ظرفیت تمدنی دارد.
رئیس موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام با بیان این که دین ظرفیت تمدن سازی دارد و تمدن نیز به معنای سیستم هایی است که به نیازهای بشر پاسخ می دهد، عنوان کرد: بنابراین باید این ظرفیت را کشف کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین دعائی در ادامه با اشاره به ضرورت شناخت شبکه مسائل و کلید واژه ها در مقدمه یک کار برای تحلیل فقاهتی و مدل سازی، به چالشهای اجتماعی مانند اعتیاد و طلاق پرداخت و پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت خانوادهها و کاهش آسیبهای اجتماعی با تاکید بر بنیان خانواده اسلامی ارائه داد.
وی با اشاره به راه اندازی مرکز تخصصی تمدن اسلامی، عنوان کرد: این مرکز راه اندازی شد تا مجتهدین تمدن پژوه تربیت کند و از سوی دیگر مرکز نوآوری تمدن اسلامی نیز رویکرد آن را دارد تا با نگاه های استارتاپی و خانه های خلاق کسب و کار راه بیاندازد و خلق ثروت نماید و همه این ها با رویکرد تحقق تمدن اسلامی دنبال می شود.
رئیس موسسه مطالعات راهبردی بر لزوم همکاری بین نهادهای مختلف و استفاده از ظرفیتهای موجود در جامعه تأکید کرد و با اشاره به اهمیت مساجد به عنوان کانونهای اجتماعی و دینی، اظهار داشت: برای پایدارسازی نظام خانواده به دنبال تولید دانش خانواده طراز مکتب دین و انقلاب هستیم و در همین راستا مساجد طراز تمدن اسلامی باید کانون تولید سبک زندگی الهی نبوی باشند و خدمات اجتماعی مطلوب را به مردم در جامعه ارائه دهند.
حجت الاسلام والمسلمین دعائی در ادامه بر ضرورت ایجاد شبکههای همکاری و تعامل بین پژوهشگران و نهادهای مختلف برای تولید محتوای علمی و عملی در راستای تحقق تمدن اسلامی تأکید نمود و به اهمیت تربیت نسل جدیدی از پژوهشگران و مدیران در این زمینه اشاره کرد که می توانند منشا اثر و درخشش باشند.
وی همچنین با اشاره به تربیت مبلغین متخصص در حوزه خانواده و ترویج سبک زندگی اسلامی، گفت: موسسه اقدام به برگزاری دورههای آموزشی برای طلاب و اساتید نموده و واحدی به نام «قرارگاه مکتب توحید» تأسیس کرده است که هدف این موسسه، ارتقاء سواد رسانهای و تبلیغ مدرن در حوزههای علمیه می باشد.
تربیت مبلغین متخصص در حوزه خانواده
در ادامه این دیدار، حجت الاسلام داودی نژاد، مسئول موسسه سبک زندگی مهرجویان نیز به ارائه گزارشی از فعالیت های این موسسه پرداخت و عنوان کرد: موسسه مهرجویان با رویکرد سبک زندگی اسلامی بر موضوع خانواده تمرکز دارد و یکی از دستور کارهای مهم این موسسه شامل تربیت مبلغ متخصص حوزه خانواده است.
وی ادامه داد: موسسه به ایجاد مجموعه های مختلفی پرداخته که به نیازهای خانوادهها پاسخ میدهد و زمینه ساز تحول در فضای خانه شده است. همچنین، این موسسه به تربیت محققان و مدرسین در زمینه علوم انسانی و خانواده میپردازد و با برگزاری دورههای تخصصی، به تربیت مبلغین خانواده توجه ویژهای دارد.
وی بر ضرورت ایجاد یک پیوست رسانه ای قوی بر فعالیت ها تاکید و با اشاره به مشکلات موجود در حوزه تبلیغ و تربیت مبلغین که نیاز به تغییر در روشهای آموزشی و تمرکز بر تربیت نخبگان دارد، بر اهمیت رسانه و تعاملات بینالمللی در عرصه تبلیغ و ترویج فرهنگ اسلامی و ایجاد شبکههای اجتماعی و رسانهای برای گسترش فعالیتها تأکید کرد.
انتهای پیام 313/49